Allting är liv. Varje beståndsdel av universum har ett medvetande och genomsyras av den universella skapande kraften. Detta gäller även stenar. Stenar har precis som människor en egen frekvens och kraft. Vissa stenar har en låg, långsam frekvens medan andra har en hög och snabbare frekvens.
Stenar och kristaller har använts för healing, till utsmyckning och talismaner samt läkekonst ända sedan före de gamla egyptiernas tid i olika kulturer.

Stenarnas fina vibrationer påverkar en människas fysiska, emotionella, psykiska och andliga plan. De lockar fram vissa egenskaper och öppnar portarna till andlig förståelse.

Olika prövningar i livet kan sätta vår egen energi i obalans, men stenar och kristaller förblir alltid ”sig själva.” När vi använder oss av stenar stärker de motsvarande frekvenser i vårt eget kraftfält. Ibland får man snabbt resultat, ibland tar det lite längre tid.

Man kan använda stenar på många olika sätt, t.ex bära dem i fickan, ha dem under kudden när man sover, eller hålla dem i handen när man mediterar. Stenar kan även sättas direkt på kroppen ifall man avser att använda den i healande syfte vid ex huvudvärk. Val av sten är en smaksak, en del köper dem för att de är vackra, andra för att pryda sitt hem. Men varje sten har en egen energi och kraft som vi kan använda i vårt dagliga liv för att skapa förändring.

Viktigt att tänka på är att dina stenar är personliga och låt ingen annan röra dem. Glöm heller inte att regelbundet rengöra dina stenar/kristaller eftersom de drar till sig negativ energi. Det finns många sätt att rengöra på, men jag tycker det är enklast att skölja i ljummet vatten tills stenen känns renad eller ställa ut dem i månljus. Man kan även använda havssalt, solljus eller gräva ner stenarna i jorden några dagar, men ta reda på vilken metod som funkar just för dina stenar.